Nieuws

De Hel van de Pin 2022

Slide Home

9 augustus 2022 is het eindelijk weer zo ver. Na een aantal jaren van de kalender verdwenen te zijn geweest, is de platte sturen koers van de Wouwse Plantage weer terug! Dit betreft dan de 67e editie!

Dé beruchte koers met fietsen met platte sturen en zonder versnelling en met als scherprechter de Kolenbaan en waar je toegejuicht wordt op de Boulevard van Wouwse Plantage . Mocht u interesse hebben om hieraan deel te nemen, kunt u zich aanmelden bij Marcel en Mariëlle van Café Kerkzicht. (Tel. 0653544716). Café Kerkzicht zal sponsor van de ploeg zijn.

Graag bij aanmelding aangeven of u in het bezit bent van een fiets met de nodige aanpassingen (zie reglement). Evt. kan Marcel een fiets ter beschikking stellen.

Reglement:

Reglement voor de ploegen

 1. Iedere ploeg moet tijdens de koers herkenbaar zijn door middel van hetzelfde tenue (bijvoorbeeld een shirt).
 2. Een ploeg moet uit meer dan één persoon bestaan en mag maximaal uit 20 renners bestaan. De deelnemers mogen uit verschillende categorieën komen. Na aanmelding mag niet meer van categorie gewisseld worden. Een sponsor mag zoveel ploegen formeren als hij wil/kan.
  Een ploeg mag 20 starts hebben. Bij dubbele deelname mag niet uitgekomen worden in onderlinge ploegen of andere ploegen. Bij dubbele deelname bestaat een ploeg uit zoveel minder deelnemers als er dubbel gestart wordt.
 3. Alle deelnemers die starten en finishen krijgen 1 punt en worden geklasseerd.
  In categorie 1 krijgen de deelnemers niet 1 maar 5 finishpunten.
  De eerste 20 deelnemers die per categorie finishen krijgen extra punten. De winnaar krijgt 30 punten, de tweede 25 punten, de derde 20 punten, de vierde 19 punten, de vijfde 18 punten, enz.
 4. Deelnemers in categorie 6 kunnen door de jury uit de koers worden gehaald indien de juryvoorzitter dit nodig acht. Drie ronden voor het einde moeten alle gedubbelde renners afsprinten en dienen het parcours te verlaten. Deze deelnemers worden wel geklasseerd en krijgen minimaal 1 punt.
 5. Alle renners worden in het ploegenklassement opgenomen.
 6. De samenstelling van elke ploeg moet vóór de wedstrijd bekend zijn. Zie voor de sluiting van de inschrijvingstermijn onder “Inschrijven”. Er kan hierna niet meer gewisseld worden. Deelnemers aangemeld na sluiting van de inschrijvingstermijn mogen deelnemen, maar tellen niet mee voor welk klassement dan ook.
 7. Deelnemers moeten worden opgegeven met naam, woonplaats en geboortedatum.
 8. Een ploeg mag ook zonder sponsor starten (bijvoorbeeld een vrienden- of straatploeg).
 9. Rond 20.30 uur wordt de uitslag van het ploegenklassement bekend gemaakt op het feestplein aan de Plantagebaan.
 10. Een ploeg kan in het bezit van de wisselbeker komen door 3 jaar achter elkaar het ploegenklassement te winnen of vijf keer in totaal.
 11. De ploegleider is de contactpersoon tussen het wieler comité en zijn renners.
 12. Bij gelijke eindstand van het ploegenklassement tellen de beste resultaten. Bijvoorbeeld: een eerste plaats + tweede plaats + tweede plaats is beter dan een eerste plaats + tweede plaats + derde plaats.
 13. De uitslagen opgemaakt door de jury zijn bindend.

 1. Reglement voor de deelnemers
 1. Valhelm verplicht (zonder wordt niet gestart).
 2. Voorafgaand aan de Hel van de Pin mag een deelnemer in het lopende wedstrijdseizoen in maximaal 5 wedstrijden zijn gestart die zijn georganiseerd door een officiële wielrennersbond.
 3. Men dient deel te nemen op een gewone fiets:
  Plat stuur (ook geen bar-ends).
  Geen toeclips (teenhaken), geen SPD/Look af andere vergelijkbare pedalen
  Geen versnellinsapparaat (afgeplakte kabels niet toegestaan).
  Geen werkende derailleur (kabels eraf).
  Geen elektrische (trap)ondersteuning.
  Geen tubes.
 4. Wanneer de fiets niet aan het reglement voldoet worden er geen prijzen en premies uitgereikt.
 5. Opstellen ter hoogte van de jury bus op het parcours.
 6. Rugnummer links opspelden (aan de kant van de jurywagen), anders is het niet leesbaar.
 7. Groep 1, 2, 3 (inwoners) en 4 (inwoners) staat alleen open voor inwoners van: Wouwse Plantage, Wouw, Nispen, Heerle en Moerstraten.
 8. Wanneer men gedubbeld wordt en als de de motor passeert, dient men zo ver mogelijk rechts te gaan rijden.
 9. De prijzen/premies van alle categorieën zijn tot 19:00 uur af te halen bij het comité aan de Plantagebaan 199. Na 19:00 uur kan geen aanspraak op prijzen/premies meer worden gemaakt.
 10. Iedereen neemt op eigen risico deel aan de Hel van de Pin.

Avond fietsvierdaagse Zegge

Ook dit jaar organiseert TCZ weer de jaarlijkse fietsvierdaagse van Zegge. Na een turbulente periode waarin de vierdaagse één keer niet is door kunnen gaan en één keer is georganiseerd buiten de vaste periode, mogen wij nu weer in de week na vaderdag (zondag 19 juni 2022) de fietsvierdaagse houden!

Maandag 20 juni tot en met donderdag 23 juni gaan we weer met zijn allen genieten op de fiets! In onze flyer staat de relevante informatie. Wij hopen u te zien aan de start!

Speciale dank gaat uit naar onze sponsoren die het ons mogelijk gemaakt hebben dit evenement te organiseren!

TCZegge heeft nieuwe teamkleding!

Voorgaande jaren reed TZC in de vertrouwde Rogelli wieler tenues. Inmiddels zijn wij een nieuwe verbintenis aangegaan met Bioracer. Het vertrouwde ontwerp en uitstraling zullen, voorlopig, ook in de nieuwe tenues gehandhaafd blijven. En natuurlijk blijven de huidige sponsoren prominent afgebeeld.

De gehele lijn van Bioracer zal tot onze beschikking staan. Alles kan dus voorzien worden van ons ontwerp en kleurstelling.

Een lid kan zelf bepalen welk type broek en welk type shirt hij of zij wil dragen. Of dit nu een raceoutfit of een touroutfit is. De keuze is ruim! TCZ laat de leden hierbij vrij in de keuze, echter verwachten wij wel deze kledingstukken in de garderobe van de leden: Een bibshort met korte pijpen, een shirt met korte mouwen en een shirt met lange mouwen.

Nieuwsgierig? Kijk dan op de site van Bioracer: https://www.bioracer.be/nl/